• 0224 364 68 80
  • info@yildizserigrafi.net
Lazer Markalamanın Faydaları

Lazer Markalamanın Faydaları

Lazer Markalamanın Faydaları

Lazer ışınlarının kolay bir şekilde, her türlü işlemlerde uygulanmasıyla, kesim işlerinde de kullanılmaya başlanmıştır. Lazer kesim ile üretim yapılarak, üretimde oluşabilecek hataları en asgari seviyeye çekmek ve otomasyonu sağlamak önceliklidir. Lazer aynı iş yerinde, farklı tezgahlarda rahatça çalışabildiği için üretim bakımından serilik kazandırır ve 24 saat üretim yapılabilir. Lazer kesim ile yapılan işlerden, aparatlardan ve kesim uygulanan kalıptan tasarruf sağlanır. 


Lazer markalama işlevi ve uygulama alanları:

Lazer markalama işlemi, bir bakıma oymacılık işlemidir. Her türlü; resim, yazı ve amblem lazer markalama ile uygulanabilmektedir. Lazer markalama uygulamasının kullanıldığı alanlar ise şunlardır: metal, set madenler, plastik, ahşap ve bunlara benzer birçok materyal üstüne uygulanabilir. Uygulanacak alanın üzerine: barkodlama, 2D kodlama, sembol, rakam, harf ve logolar, parça üzerine rahatça işlenmektedir. Bazı lazer markalama sistemleri; medikal sektöründe kullanılmakta olan medikal gereçlerin, 2 boyutlu ya da 3 boyutlu olarak markalanmasını sağlamaktadır. Otomotiv, kalıp, elektronik, promosyon, kalıp, medikal, makina ve bunlara benzer pek çok sektörde, lazer markalama işlemi uygulanabilmektedir.


Lazer markalamanın faydaları:

Lazerle markalama yapma işlemi, pek çok ayrı sektördeki imalatçı firmaların odağı haline gelmiştir. Maliyetinin az olması, zamandan tasarrufu olması, kullanılacak olan malzemeden tasarruf edilmesi, işletmeleri bu markalama tekniğine yönlendirmiştir. Ayrıca lazer markalamanın faydaları; kullanılması düşünülen ürüne, yapılacak olan işçilik ile farklı bir hava katmaktadır. Hata ve fire verme oranı, çok düşüktür.

             

Yorumlar (0)



    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.



Yorum Yaz


guvenlik






Yukarı Çık